guidedbattlefieldtours.org

Somme

SOMME

De Somme vallei als reisbestemming zal zeker niet ontgoochelen.  De Somme is een Frans departement gelegen in de Hauts-de-France.

In een programma van minimum 4 dagen komen diverse thema’s aan bod; het oorlogsverleden, de culturele schatten en het landschap en de culinaire specialiteiten. Uitval Basis is Fort Mahon Plage of Amiens.

De Somme is voor de soldaten van de commonwealth  (dit zijn alle koloniën en gebieden onder Brits gezag Engelsen, Canadezen, Australiërs, Schotten, Welsh, Ieren, Nieuw-Zeelanders, Newfoundlanders, Zuid-Afrikanen) een naam om even bij stil te staan en denken aan de honderdduizenden gesneuvelden en Missing aan” De Somme”. op 01-Juli 1916 start het offensief en de daarop volgende vijf maanden sneuvelden bijna 1 miljoen soldaten.

Talrijke Monumenten en slagvelden bezoeken wij als getuige van deze waanzin en tragedie.

zoals.:

Thiepval Ridge en zijn Memorial.: De slag van Thiepval Ridge situeert zich op 26 september tot 30 september 1916. De aanval werd ondersteund door zware kanonnen en Houwitsers. Het Thiepval Memorial is ontworpen door Sir Edwin Lutyens en gebouwd tussen 1928 & 1932. Wij bezoeken ook het 400m² bezoekersmuseum die recentelijk is uitgebreid.

Ulster Tower.: is een gedenkteken voor de mannen van het 36ste Ulster Division. Dit gedenkteken werd officieel ingehuldigd op 19 november 1921 en is een zeer getrouwe kopie van Helen’s Tower, die staat in het gebied van de Clan deboye Estate staat in de buurt van Bangor County Down in Noord Ierland.

Beaumont-Hamel.: De herdenkingssite bevat een bewaard slagveld uit WO I en een bezoekerscentrum. Daar is het verhaal van de 29ste British Division  waartoe het Newfoundland Regiment behoorde en het 1ste Battalion van het Essex Regiment. 13 november 1916 heeft het 51ste Highland Division de ravijn veroverd.

Albert.: op 25 juni 1916 werd gestart met een vrijwel onafgebroken bombardement op de Duitse Linies. Op 01 juli 1916 om 07u30 werd het sein geheven voor de aanval. Albert bezit een museum vlak naast de Basiliek Notre-Dame de Brebières en is zeker het bezoeken waard. Een vijftiental nissen en een onderaardse gang van 230m lang en 10m diep die tijdens WO II dienst deed als schuilkelder.

Locknagar Crater.: Deze crater van 100m diameter en een diepte van 30m is een getuigenis van de Britse actie die daarmee de slag om de Somme inluidde op 01 juli 1916 om 07u29.

Tank slag bij Flers-Courcellete 1916.: Op 15  September 1916 werd voor het eerste in de oorlog tanks ingezet, wij houden halt op deze plaats en bezoeken het monument op het slagveld. Naast de oorlog-locaties zijn steden als Amiens, Vallery-sur-Somme, Abbeville, Péronne en Montdidier enkele plaatsen die zeker het bezoeken waard zijn met elk zijn schoonheid , cultuur, verhaal en boeiende geschiedenissen.

Amiens.; Met zijn prachtige Gotische Kathedraal, het verhaal van Jules Verne, Universiteit stad, Pieter de kluizenaar en de eerste Kruistocht, (Volkskruistocht) en zoveel meer,…. een prachtige levendige stad daarvoor alleen al vertoef ik er één volle dag.

Valery-sur-Somme.: met zijn rijke geschiedenis waaronder, Willem de veroveraar, Jeanne d’Arc, Napoleon zeker een aanrader. Zijn prachtige wandeldijk en zo veel meer.

De innerlijk mens wordt niet vergeten en proeven van…..staat zeker op het programma.Wij werken graag een reisplanning uit volgens Uw wensen en verwachtingen.

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Somme More Days

14 Photos · Updated 6 years ago