guidedbattlefieldtours.org

WATERLOO

Dit is een dag volledig in de ban van “De laatste Slag van Napoleon WATERLOO

Iedereen is weleens op schoolreis geweest naar Waterloo en dit is lang geleden, wel nu krijg Je de kans deze schoolreis opnieuw te beleven maar dan de route van Napoleon vanaf Charleroi tot in Waterloo onder begeleiding van een Gids specialist in deze slag.

Hier ontdekken en vertellen wij de volledige slag vanaf het ogenblik dat Napoleon met zijn leger de grens van België overstak op 15 juni 1815 en volgen wij met de autocar zijn route en haltes.

Wij bezoeken het stadje en het slagveld van Ligny (16 juni 1815) en de slag bij Quatre Bras. Dan houden wij halt bij het laatste hoofd kwartier van Napoleon die is omgevormd tot museum waar het origineel bed en meubilair van Napoleon nog aanwezig zijn.

Vervolgens begeven wij ons naar het slagveld van 18 juni 1815 en bezoeken de kasteelhoeve en Museum van Hougoumont.

Na een wandeling langs het slagveld begeven wij ons naar De “Butte van Waterloo” en nemen daar het middagmaal waar wij nadien het prachtige vernieuwde museum bezoeken.

Nadien gaan we naar het hoofdkwartier dat omgevormd is in een Museum van Wellington. Dan rijden wij terug met een andere kijk op de slag van Waterloo.

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Waterloo

14 Photos · Updated 6 years ago

Ferme d'En Haut Ligny 16 juni 1815
Fleurus opservatiepost van Napoleon 16 juni 1815
Kanon gebruikt tijdens de Slag bij Ligny 16 juni 1815 samen met Jos 11-04-2018
Monument bij Quatre Bras van Friedrich Wilhelm
Pruisische monument Plancenoit 18 juni 1815
Memorial Captain A.V.Mercer Royal Horse Artillery in Waterloo