guidedbattlefieldtours.org

BRUGGE

Het dagprogramma Brugge situeert zich niet zozeer in het centrum, daar menig mensen de binnenstad kennen maar eerder in het onbekende gedeelte namelijk in en rond Sint Anna wijk. Als Bruggeling ontdek ik tijdens mijn dagelijkse stadswandeling geregeld nieuwe hoekjes en weetjes zelf na tientallen jaren er te wonen.

Ik ben tevens lid van de Koninklijke & Prinselijke Gilde Stalen Boog Sint-Joris. Schriftelijke bronnen bevestigen de deelname van de gildebroeders aan de slag der guldensporen (1302).Wij zijn ervan overtuigd dat onze Gilde ouder is maar enkel geschreven bronnen komen in aanmerking als geschiedkundig bevestiging.

Daarom breng ik het verhaal van de Tempeliers in de stad Brugge en omgeving die deel uitmaakte van de geschiedenis van Brugge.

Tijdens het Brugge bezoek kunnen we de de Sint-Joris Gilde en hun buren “De Hallebardiers” de schermclub (°1444) bezoeken.

Op aanvraag bezoeken we uiteraard “Het Minnewater”, “De Vesten”,” Sint-Janshospitaal”, “Brugs Begijnhof”, het Gruuthuze Paleis” om er maar enkele te noemen.

Om een dagprogramma  met inbegrip bezoek aan de Sint-Jorisgilde en De Hallebardiers is vroeg reserveren een must. Daar deze plaatsen zeer populair maar moeilijk toegankelijk voor het publiek zijn.

Ik ben in het bezit van een reisleider-gids badge voor stad Brugge.

Graag werken wij een reisplanning uit volgens Uw wensen en verwachtingen.

Brugge is genieten van zijn rijke geschiedenis zijn omgevingsnatuur, zijn chocolade en een grote portie culinair genot mijn zijn bieren zoals “De Brugse Zot” en zo vele meer.

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Brugge

42 Photos · Updated 6 years ago